Minister Asscher heeft aangegeven dat de transitievergoeding voor werknemers geschrapt zou kunnen worden na twee jaar ziekte. De werkgever moet zich dan wel aantoonbaar hard hebben ingezet voor de re-integratie van de werknemer. Wet Werk & Zekerheid (WWZ) Sinds 1 juli 2015 moet de WWZ er voor gaan zorgen dat werknemers (flexwerkers) eerder in vaste dienst komen. Aan de werking hiervan wordt sterk getwijfeld, dit lijkt zelfs averechts te werken. Transitievergoeding Is een werknemer langer dan 2 jaar in dienst, dan heeft zij/hij bij ontslag recht op een transitievergoeding. Dit geldt ook als de werknemer na 2 jaar ziekteverzuim uit dienst gaat. De twee ziektejaren brengen voor de werkgever al veel kosten met zich mee, hier bovenop komt dan ook nog eens de transitievergoeding. Voor de kleinere bedrijven is dit vaak een (relatief veel) te hoge last. Dit is een van de redenen om contracten niet lager dan 2 jaar door te laten lopen, hierdoor wordt met de WWZ het tegenovergestelde bereikt dan beoogd. De minister wil om die reden in gesprek met de betrokken partijen en is bereid werkgevers die aantoonbaar hun best hebben gedaan bij re-integratie van werknemers, te belonen.
Theoaktreemediators Logo
Wellicht geen transitievergoeding meer na twee jaar ziekte

Minister Asscher heeft aangegeven dat de transitievergoeding voor werknemers geschrapt zou kunnen worden na twee jaar ziekte. De werkgever moet zich dan wel aantoonbaar hard hebben ingezet voor de re-integratie van de werknemer.

Wet Werk & Zekerheid (WWZ)

Sinds 1 juli 2015 moet de WWZ er voor gaan zorgen dat werknemers (flexwerkers) eerder in vaste dienst komen. Aan de werking hiervan wordt sterk getwijfeld, dit lijkt zelfs averechts te werken.

Transitievergoeding 

Is een werknemer langer dan 2 jaar in dienst, dan heeft zij/hij bij ontslag recht op een transitievergoeding. Dit geldt ook als de werknemer na 2 jaar ziekteverzuim uit dienst gaat. De twee ziektejaren brengen voor de werkgever al veel kosten met zich mee, hier bovenop komt dan ook nog eens de transitievergoeding. Voor de kleinere bedrijven is dit vaak een (relatief veel) te hoge last. Dit is een van de redenen om contracten niet lager dan 2 jaar door te laten lopen, hierdoor wordt met de WWZ het tegenovergestelde bereikt dan beoogd.

De minister wil om die reden in gesprek met de betrokken partijen en is bereid werkgevers die aantoonbaar hun best hebben gedaan bij re-integratie van werknemers, te belonen.

Uw arbeidsconflict snel en effectief oplossen?