Uw conflicten zo effectief mogelijk voorkomen of oplossen met behulp van een MfN-registermediator.
Bel : 078 6111 040

Wat is mediation?

Mediation is dé manier om conflicten op te lossen zonder dat er een rechter aan te pas komt. The Oak Tree Mediators zijn dé deskundigen om partijen hierbij te begeleiden. Een ‘Oak Tree Mediator’ brengt zijn specifieke kennis en ervaring in. Hij is professioneel en onafhankelijk.

Mediation

Mediation is een manier om geschillen op te lossen. Daarbij bespreken betrokken partijen zelf hun conflict en onderhandelen zijzelf over de oplossing daarvan. De mediator bemiddelt bij die gesprekken en zorgt ervoor dat partijen tot het best mogelijke resultaat komen.

Belangen in plaats van standpunten

Het is een zoeken naar een win/win-situatie. Bovendien worden op deze manier tijdrovende en dure juridische procedures voorkomen/gestaakt. Een vonnis van de rechter is vaak geen echte oplossing, daarom valt steeds vaker de keuze op mediation, zowel in persoonlijke als in zakelijke geschillen. Ook rechters verwijzen steeds vaker naar mediators.

MfN Registermediator

MfN registermediator (voorheen NMI-Registermediator)

The Oak Tree Mediators is sinds 2005 aangesloten bij het NMI, wat sinds eind 2013 het MfN is.
Online Mediation

Mediation is bij uitstek geschikt om partijen aan tafel gezamenlijk naar oplossingen te begeleiden. De combinatie van het persoonlijks contact, de emoties en alle hiermee gepaard gaande non-verbale communicatie maken -tezamen met de vaardigheden van de mediator- de interventie tot een unieke tool.

COVID-19 heeft onze wereld veranderd, in ieder geval tijdelijk. Dit betekent dat partijen niet altijd aan tafel kunnen (en/of willen). Om het in deze situatie toch mogelijk te maken partijen te ondersteunen, kan mediation ook online plaatsvinden. Ook is -indien gewenst- een mix mogelijk van online en aan tafel, in het laatste geval (aan tafel) zullen de actuele Covid-19-richtlijnen van het RIVM gevold worden.